Birds

На земята съществува само една Кристална долина
Истинското родно място на Бохемския кристал

Тук, повече от 460 години традициите в стъкларството, уникалните природни източници и любовта към стъклото се развиват ръка за ръка. Преди повече от 300 години Кристалната Долина дава живот на Бохемския кристал. Скоро след това на бял свят идват  първият шлифован и полиран камък, първият величествен полилей и най-дребното съкровище – стъкленото мънисто. Също тук е било създадено първото прелестно сияещо и стойностно кристално бижу.

КРИСТАЛНАТА ДОЛИНА Е ДОМЪТ НА ПРЕЦИОСА, ГОРДИ С УНИКАЛНОТО ЧЕШКО СТЪКЛО

„Прециоса“ е последовател на традициите в стъкларството от Кристалната долина, които са живи от 1548 г., когато е запалена първата пещ за топене на стъкло. Днес „Прециоса“ продължава да създава красота, при това с помощта на модерна техника и най-съвременни  технологии. „Прециоса“ предостави на света Бохемския кристал и до днес продължават да разработват оригинални нови продукти. Всеки ден компанията успява, отново и отново, да надхвърля предела на възможностите на стъклото и кристала.

Прециоса е световен лидер в производството на кристални и стъклени продукти. От десетилетия наред създава и продължава да създава с креативните си идеи и цветове изкуство, внасяйки  нов живот   на уникалното им стъкло и кристални компоненти.

ПРЕЦИОСА дарява на света първият шлифован камък – „ШАТОН“(CHATON)

Невероятните малки Бохемски камъни създадени преди повече от 300години бързо печелят нечувана популярност и до края на 18век завладяват европейския пазар. През годините Прециоза развива производството на тези камъни и 1999г.се ражда един нов съвършен камък силно доближаващ се до визията на диамант „Cubic Zirconium“. „Cubic Zirconium“ на Прециоса  и скъпоценните продукти са малките съкровища с постигнатата твърдост 9(от 1 до 10) по скалата на МООС, (като за сравнение само диаманта е с твърдост 10 по Моос, перлите 2 ½-4 ½, кварц 7,топаз 8) и с отразяващ индекс 2,28(диамант 2,4). За първи път в света камък е фасетиран като диаманта с 56+1фасети.